Nytt bokningssystem för föreningslokal och gästlägenhet

Vi har nu implementerat ett nytt bokningssystem för föreningslokalen och gästlägenheten som även integrerar med våra nyckelbrickor.

Detta innebär att under tiden för bokningen så kommer den som bokat kunna öppna föreningslokalen/gästlägenheten med sin egna nyckelbricka vilket gör att vi slipper enskild nyckelhantering.

Ni bokar dessa som tidigare inloggad på denna hemsida och via adresserna:

Nyhetsbrev nr 2 -2018

small_logo

Här kommer 2018 års andra nyhetsbrev!

Vi inleder med några ord från vår nyvalde styrelseordförande
Hejsan!
Då var föreningsstämman över och allt funkade ungefär som vanligt i en schysst bostadsrättsförening – en trogen skara (ca 20 % av medlemmarna) dök upp.
Motioner, årsredovisningen, revisorernas rapporter, nya stadgar, ansvarsfrihet godkändes eller antogs samt ny styrelse och ordförande utsågs. Allt detta på ca 1,5
timme.
Upphetsande och spännande? Kanske inte – men ändock en viktig del i en bostadsrättsförenings liv. Kom gärna med tips om hur vi kan förändra formerna så att fler medlemmar lockas till stämman.

Som nyvald ordförande tackar jag å det varmaste för förtroendet att tillsammans med övriga i styrelsen få förvalta vår gemensamma förmögenhet.
Mätt som ett samlat värde av varje enskild bostadsrätt skulle vår förening vara värd upp mot 1 miljard kr.

Styrelsens ansvar är tungt och omfattande. Föreningens fastigheter skall repareras, underhållas, förädlas och utvecklas och inte minst finansieras.
Allt detta kräver vettiga beslut grundade på fakta och sunda övervägande.

Styrelsen kan inte ensam sköta allt detta utan tar hjälp av ekonomiska och tekniska förvaltare i olika grad. Fr.o.m. 1 april har vi bytt förvaltningspartner till Storholmen
Förvaltning och vi hoppas mycket på att det nu inledda samarbetet skall kunna innebära att styrelsens insatser i den dagliga driften kan trappas ner till förmån för ett mer långsiktigt och strategiskt inriktat arbete.

Men det räcker ändå inte – vi behöver också Din hjälp i detta vårdande arbete. I en bostadsrättsförening har Du som enskild medlem också ett ansvar att dra Ditt strå till stacken. Det kan handla om hur vi sorterar sopor, använder varmvatten, håller rent, inte i onödan utlösa en jourinsats, är vaksamma för att i möjligaste mån undgå inbrott och skadegörelse etc. På hemsidan finner du information och regler om det mesta som Du som medlem har att förhålla dig till.

Ett gemensamt ansvar som vi har är att delta på vår städdag – i år den 15 maj. Vi är ca 400 personer som bor i föreningen varav tyvärr enbart ca 20 brukar delta.
Det vore ett lyft om 40 personer (10%) snabbt raskar igenom städmomenten för att därefter kunna käka en korv och umgås en stund!

Under 2018 har vi underhållsåtgärder enligt underhållsplan varav de väsentligaste är inoljning av samtliga ekpartier, (se separat notis), målning trapphus och fortsatt satsning på LED-belysning.
Utöver detta reparationer av altandörrar, åtgärdande av fasadskador, utbyte och reparation av takfläktar, se över vår allmänna utomhusbelysning i syfte att öka tryggheten samt ett särskilt projekt som vi kallat Energilyftet.
Energi och miljöfrågorna står i fokus när vi skall kartlägga vilka åtgärder vi skall vidta för att effektivisera och utveckla våra driftanläggningar och fastigheter. Kartläggningen är tänkt att vara klar under 2018 för att kunna ligga till grund för satsningsbeslut inför 2019 och framåt.

Vad gäller formalia har vi ju nyss uppdaterat våra stadgar utifrån förändrade lagkrav.
Nästa steg vad avser nya direktiv gäller GDPR eller Dataskyddsförordningen – som istort handlar om vilka personuppgifter vi lagrar, hur och varför vi lagrar uppgifterna.
Mer om detta senare.
Tack för ordet och vi ses/Janne Perdahl


Städdag tisdagen 15 maj kl.18-20

Då är det dags för den årliga vårstädningen! Visst är detta ett genuint vårtecken när vi får samlas för att fräscha upp våra fastigheter och vår utemiljö.
Vi samlas på innergården ovanför portiken kl. 18 och beräknas vara klara kl. 20.
Som vanligt leds insatsen av Richard Sjögårdh som har ett antal uppdrag som vi ska försöka hinna med under kvällen. Det vore bra om några kunde ta med utrustning för fönsterputs för att rengöra fönstren i miljörummen SK10-16, tvättstugor och bastun.
Varmt välkommen med hela familjen. Självklart bjuder vi som vanligt på grillad korv och lite dricka.


Garagestädning

Vi har tidigare påmint om denna aktivitet och tar nu tillfället att göra så igen:
Lördagen den 5 maj mellan kl. 9-15 är garaget stängt.
Vi ber Dig/er som har bil/mc att flytta ut fordonen samt ta bort allt som står på garagegolvet så att vår entreprenör
Trädgårdsakuten, Rikard Norman 0707 79 28 68
kan göra rent ordentligt. Allt som inte är bortplockat på golvet kommer att slängas bort. Eventuella takboxar som sitter på väggen kan sitta kvar.
Tack på förhand!


Inoljning av samtliga ekpartier

Eftersom våra fönster och dörrar är av trä måste dessa inoljas regelbundet. Vidare  har tätningslisterna mellan ytterglaset och innerglaset åldrats så mycket att dessa ska bytas. Arbetet kommer att påbörjas den 7 maj och utföras av samma bolag som förra gången, Brofjorden Bygglots.
Då arbetet är väderberoende kan ingen sluttid sättas men det är otroligt viktigt att se till att de får tillträde till alla lägenheter genom att Du antingen:
1.Är hemma
2.Lämnar nyckel till granne
3.Ställer i serviceläge
Avisering sker separat när tidplan är fastställd och påbörjas i 13A-C


Jourutryckning.

För att hålla nere våra gemensamma kostnader ligger ansvaret på varje enskild medlem att själv betala för jourutryckningar som inte gäller risk för liv och egendom.
Kontakta en styrelsemedlem i fastighetsgruppen direkt för att t.ex. byta huvudsäkring istället för att själv betala jouren på cirka 2,000 kr plus moms.

Vänliga hälsningar
Styrelsen
https://hammarbysjo.se/
styrelsen@hammarbysjo.se

Taggar: , , , , ,

Presentation av vår nya tekniska förvaltare

Download (PDF, 119KB)

Taggar: ,

Prova arbetspendling med elcykel

Projekt Monark – Hammarbysjöstad 2.0 fortsätter i år igen.
Föreningen får låna 1 cykel som 6 personer i tur och ordning lånar 3 veckor var fr.o.m. 19/4.
Vänligen anmäl ditt intresse till styrelsen.


Hälsningar
Styrelsen
https://hammarbysjo.se/
styrelsen@hammarbysjo.se

Download (PDF, 2.09MB)

Taggar: , ,

Kallelse till föreningsstämma 2018

Hej
Dags att planera deltagande i föreningsstämman den 22 mars 2018 kl 19:00 i Vittra Sjöstadens skolmatsal, Lugnets Allé 60-70.
Under dessa länkar finner Du kallelsen och bilagorna till föreningsstämman (samtliga kräver inloggning till hemsidan).
Kallelse
Bilaga 1 – Förslag till nya stadgar
Bilaga 2 – Motioner

Välkomna
Styrelsen

Taggar:
Top