Nyhetsbrev nr 4 – 2018

Här kommer nyhetsbrev nr 4 – 2018!


Hösten har varit hektisk sett ur styrelsens synpunkt – mycket har slutförts såväl utifrån vår underhållsplan som akuta åtgärder. Vi är medvetna om att en del åtgärder har krävt att ni som medlemmar har fått ställa era lägenheter tillgängliga i servicelägen etc. Detta har varit nödvändigt och vi tackar för ett bra samarbete!

Här lite aktuella noteringar om aktiviteter i och kring vår förening:

Det här är vi gjort färdigt under hösten
Inoljningen av våra träpartier kompletterade vi denna gång med att sätta nya dammlister samt fönsterputs av ytterrutor efter oljning. Aktiviteterna togbetydligt längre tid än beräknat – men nu har vi kunnat ”stänga” dessa aktiviteter.
• Renovering av våra 32 takfläktar.
• Utbyte av transformator vilket innebar att vi fick partiellt stänga av elen under en halv dag.
• Utbyte av havererad VVC (cirkulationspump) vilket gjorde att vi fick stänga av varmvattnet under ett par timmar.
• Reparationer av trasiga fönsterkarmar och balkongdörrar.
Målning av tre trapphus (SK13A, 13C och 15) enligt underhållsplan.
• Nya led-armaturer i SK13A och C samt ”ledifiering” av befintliga armaturer i SK15. Detta också enligt underhållsplan.
Reparation av fasadskador utifrån den fasadbesiktning vi genomförde 2017. Bl.a. har samtliga träpartier i burspråkstaken skruvats fast.
Ny sandlåda och sand på innergården. Lådor för förvaring av leksaker har också införskaffats i enligt med motion på stämman.

Det här är på gång nu
• Just i nu är vi mitt uppe i en viktig låneomsättning – denna gång är det ca 36 mkr eller en 1/4-del av vår lånestock som skall omsättas.
• Diskussioner med Com Hem om kvaliteten på deras TV-leverans.
• Under innevarande vecka kommer vi att få en presentation av den energikartläggning som vi genomfört med hjälp av konsultfirman Enstar. En förhoppningsvis spännande rapport med massor av intressanta åtgärder som syftar till att effektivisera vår energianvändning.

Informationsmöte 6 december med glögg mm
Vi vill redan nu pusha för årets sista informationsmöte. Torsdagen den 6 december kl.19 träffas vi i lokalen för informationsutbyte kryddat med lite glögg med traditionsenliga tilltugg. Ta chansen att träffa dina trevliga grannar! Välkomna!

Glöm inte att ”motionera” dina termostater!
Många av våra radiatorer (element) kan kännas kalla eller ljumma innan köldperioden sätter in. Ett bra sätt att ”få igång” värmespridningen i radiatorerna är att motionera själva termostaten genom att dra termostaten fram och tillbaks upprepade gånger!

Vänliga hälsningar/Styrelsen
https://hammarbysjo.se/
styrelsen@hammarbysjo.se